Godt nytår!

Throwback Sunday!

Jeg ved ikke med jer, men jeg synes lige pludselig det blev vinter?! Her faldt der endda lidt sne i går! Normalt har jeg intet imod lidt vinter og kulde, men nu havde jeg lige vænnet mig til en mere eller mindre varm december måned (hej global opvarmning).

Vi er godt nok kun lige kommet ind i det nye år, men jeg drømmer mig allerede tilbage til sommeren sidste år, hvor solen varmede og jeg nød lækre sommerdesserter, som denne her lækre vaniljeis med chokolade, valnødder og frisk frugt toppet af med hjemmelavet karamelsovs.

12471179_10208143894735084_383667698_o

Opskrift på vaniljeis:

4 pasteuriseret æggeblommer

2 spsk. sukker

1 vaniljestang

3 dl. fløde

evt. 200 g mørk chokolade

Æggeblommer og sukker piskes sammen til en let og luftig æggesnaps. Jo mere den bliver pisket, jo luftigere og mere lækker bliver den. Pisk derefter fløden til en cremet skum, pisk det ikke helt til flødeskum, så bliver den mindre cremet. Vend så den cremet skum i æggesnapsen, flæk vaniljestangen og vend kornene i massen.

Evt. hak chokoladen i store stykker og vend også dem i massen, Stil nu isen på køl i mindst 4 timer, gerne længere.

12465225_10208143893175045_403686252_o

En god opskrift på en karamelsovs kan findes her:

Karamelsauce med havsalt

Knus Katrine

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Godt nytår!