Throwback Sunday!
Jeg ved ikke med jer, men jeg synes lige pludselig det blev vinter?! Her faldt der endda lidt sne i går! Normalt har jeg intet imod lidt vinter og kulde, men nu havde jeg lige vænnet mig til en mere eller mindre varm december måned (hej global opvarmning).
Vi er godt nok kun lige kommet ind i det nye år, men jeg drømmer mig allerede tilbage til sommeren sidste år, hvor solen varmede og jeg nød lækre sommerdesserter, som denne her lækre vaniljeis med chokolade, valnødder og frisk frugt toppet af med hjemmelavet karamelsovs.
Opskrift på vaniljeis:
4 pasteuriseret æggeblommer
2 spsk. sukker
1 vaniljestang
3 dl. fløde
evt. 200 g mørk chokolade
Æggeblommer og sukker piskes sammen til en let og luftig æggesnaps. Jo mere den bliver pisket, jo luftigere og mere lækker bliver den. Pisk derefter fløden til en cremet skum, pisk det ikke helt til flødeskum, så bliver den mindre cremet. Vend så den cremet skum i æggesnapsen, flæk vaniljestangen og vend kornene i massen.
Evt. hak chokoladen i store stykker og vend også dem i massen, Stil nu isen på køl i mindst 4 timer, gerne længere.
En god opskrift på en karamelsovs kan findes her:
Knus Katrine
Ingen kommentarer endnu