1. December!

Gammeldags Æbleskiver!

I den her uge blev det simpelthen tid til at lave julefavoritten – Æbleskiver!

12351549_10207939656669260_473120304_o

Der er virkelig ikke noget som hører julen mere til end æbleskiver, og det har ALTID været et must for mig når der skulle julehygges. Der er mange forskellige måder at lave æbleskiver på, men den jeg altid bruger er min oldemors opskrift, og så bliver det selvfølgelig også lavet med hendes støbejernspande (som jeg har overtaget) og de bliver vendt med en strikkenål. (Man holder jo ikke af den gammeldags stil for ingenting)

Og ligesom i gamle dage så bliver der ikke sparet på fedtet i den her opskrift (muums).

Jeg skulle lave en ekstra stor potion og det betød så også at der blev brugt voldsomt meget fløde!12351519_10207939657189273_715523626_o

Men uden alt det her lækre fedt, ville de simpelthen ikke være de rigtige æbleskiver. Så måske er det ikke de rigtige at spise, hvis man prøver at undgå fedt – men de er så meget det hele værd!

12351349_10207939657029269_126670507_o

Min oldemors æbleskiver:

(Denne opskrift giver rigtig mange, så det kan være en god idé at halvere den)

1 L. fløde

250 g. smør

400 g. mel

8 æg

1 tsk. kardemomme

1 tsk salt

Del alle æggene op i hvider og blommer. Pisk hviderne stive og sæt dem til side. Smørret smeltes og afkøler til en temperatur på max. 40 grader.

Pisk fløden godt cremet. (Pas på med ikke at piske den for meget. (Stop inden det bliver til for fast skum, men pisk heller ikke for lidt så den er for flydende).

Mel og æggeblommer tilsættes lidt ad gangen i den cremet fløde. Pisk det godt sammen. Derefter tilsættes smørret lidt ad gangen mens der piskes.

Til sidst vendes de stiftpiskede hvider forsigtigt i.

Panden er varmet godt op og der skal en lille klat smør i hvert hul. (På grund af al  smørret i dejen, burde det være nok at tilføje smør en gang på panden)

Fyld hvert hul op til kanten og steg dem på høj varme i et par minutter, til de kan vendes rundt. Når de har fået en jævn farve tages de af.

God weekend!

Knus Katrine

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

1. December!