Gammeldags Æbleskiver!

3. søndag i advent og et kagehus

Glædelig 3. søndag i advent! Lyset er blevet tændt, og for mit vedkommende står den på julehygge, hvor der blandt andet skal spises et hus. (Mon I kan gætte hvilket slags hus?)

12336130_10207988071919611_625467593_n

Jeg har nemlig i denne uge lavet et honningkagehus! (Med massere af slik selvfølgelig)

Det var første gang jeg prøvede at lave et honningkagehus, og det var bestemt ikke uden sine udfordringer… Jeg måtte læse opskriften igennem flere gange for at være helt sikker på den. Det var utrolig meget dej man fik ud af  opskriften – egentlig alt for meget i forhold til hvad jeg skulle bruge, men det endte med at være meget godt, da mine første vægge ikke blev så gode. Til gengæld blev de andre vægge bedre. Jeg valgte at bruge karamel til at samle huset i stedet for isomalt, som der står i opskriften, og det fungerede fint bort set fra at der skal arbejdes hurtigt med at samle delene.

Derudover havde jeg fået lidt inspiration fra “Den store bagedyst”, hvor nogle af dem lavede vinduerne med knuste bolsjer, Det prøvede jeg også, og det gik rigtig fint.

12358414_10207988248604028_713617899_n

Så hvis I mangler lidt at lave på en søndag, så skulle i prøve at kaste jer ud i et kagehus. når først man er forbi alt det svære, er det super hyggeligt at sidde og pynte det.

Jeg brugte denne opskift:

http://www.dr.dk/Mad/opskrifter/den_store_bagedyst/den-store-bagedyst-julespecial/20121220095854.htm

Egne tilføjelser:

Bolsjer (knust og klare)

200 g sukker til karamel

De ønskede huller til vinduerne skæres ud. Ca. 5 minutter før væggene er færdigbagt, fyldes hullerne med de knuste bolsjer og de bages videre. Hold godt øje med vinduerne, så bolsjesukkeret ikke brænder på. Lad væggene køle helt af inden de samles.

Når alle husenes dele er kølet af, kommes de 200 g sukker på en pande med høj varme. Hold øje med det hele tiden. når alt sukkeret er smeltet tages panden af varmen og begynd at dyppe siderne af væggene i karamellen. Det skal gå forholdsvis hurtigt inden karamellen sætter sig.

Håber I nyder jeres søndag!

Knus Katrine

 

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gammeldags Æbleskiver!