Afternoon delight!

Nu det (snart) jul igen!

Julen kom tidligt i år hos mig. I dag gik jeg i gang med lidt julebag, nemlig pebernødder!

12188871_10207714498560448_583911125_nNogle vil måske mene, at det er alt for tidligt at begynde på julebag og alt andet der har med jul at gøre, og jeg har haft det på samme måde hvert år. Jeg gjorde alt hvad jeg kunne for at gemme julefølelserne langt væk før december. Men i år kom min kæreste med en ret så genial logik. Hvorfor vente og gemme på alt julehalløjet til en enkelt hurtig overstået måned, når man kan nyde det stille og roligt fordelt over flere måneder, og så langsomt varme op til jul. Til at starte med var jeg ikke yderst overbevist om at det ville virke, men så prøvede jeg langsomt at lade være med at undgå den snigende følelse af jul. Jeg må sige at jeg blev positivt overrasket! Jeg glæder mig nu stille og roligt til, at de for alvor pynter op, og jeg bekymre mig ikke om butikkernes juleeksplosion, nu går jeg stille og roligt og nyder alle de små fine juleting. Uden tvivl er denne løsning nok mest til os julefreaks, men vil nu alligevel anbefale den 😉
Tilbage til pebernødderne. Jeg fik fornøjelsen af at låne min veninde Nadias køkken (nadiastenberg.dk), mens vi nød lidt kvalitetstid med hinanden. De blev super fine og var yderst populære.

12188806_10207714494680351_1012571215_n

Opskrift på pebernødder:

(Ca. 150)

250 g hvedemel

1/8 tsk. hjortetaksalt

1/2 tsk. kanel

1/2 tsk. peber

1/2 tsk knust ingefær

1/2 tsk. knust nelliker

100 g smør, koldt

175 g sukker

1 æg

2 spsk. fløde

Mel, krydderier og hjortetaksalt blandes sammen. Skær det kolde smør i tern og tilføj det i melblandingen. Sukker og æg røres sammen til æggesnaps, hvorefter fløden blandes Æggemassen samles med melblandingen og dejen æltes sammen. Dejen trilles nu til små kugler (de hæver ret godt i ovnen, så tril dem en del mindre). Placer dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i forvarmet ovn i ca. 10 min. ved 180 grader.

Nu vil jeg læne mig tilbage og se “Love Actually” efter at have spist en god potion risengrød.

Knus Katrine

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Afternoon delight!