When Life Gives You Lemons…
… Make Lemonies!
Er det bare mig eller begynder der så småt at dufte af forår? Jeg er i hvert fald glad for at vi er nået til enden af februar, og det valgte jeg at fejre ved at bage kage! En frisk en af slagsen som bare dufter af forår og sommer.
De er de lækreste perfekte firkanter, som smager helt fantastiske. De er utrolig nemme at lave, og ser lidt fancy ud, derfor er de perfekte til dage, hvor overskuet måske ikke lige er på sit højeste. Opskriften er fra “Copenhagen Cakes” kogebog af Cecilia Fahlerström.
Opskrift på Lemonies:
130 g hakket hvid chokolade
110 g smør
2 æg
110 g sukker
50 g rørsukker
Saft fra 1 citron
Korn fra 1 vaniljestang
Finrevet skal fra 1 økologisk citron
250 g mel
1 halv tsk. bagepulver
et nip salt
smeltet hvid chokolade til pynt
smelt hvid chokolade og smør sammen, rør hele tiden. Massen hældes over i en ren skål, hvorefter æggene, sukker, citronskal og vanilje tilsættes. Det røres godt sammen, derefter tilsættes mel, bagepulver og salt, og det røres grundigt sammen. Dejen hældes i en form på 20×20 cm med bagepapir eller smurt med fedtstof. Fordel dejen lige i formen og glat overfladen. Kagen skal bages ved 180 grader i ca. 25-30 min. til dejen ikke hænger ved, når du stikker i den. Lad kagen køle helt af inden den skæres og tages ud af formen. Afslut med at pynte med smeltet hvid chokolade.
Knus Katrine
Ingen kommentarer endnu