Den perfekte fredagskage!
Der har været overraskende mere at se til på det sidste, end jeg havde forudset. Men selvom det er tilfældet, skal I ikke snydes fra opskriften på denne her lækre kanelkage, som blev nydt til den helt perfekte X-factor finale (hvis du spørger mig).
Den blev straks yndlingskagen hos kæresten, og han var også hurtig til at spørge efter den efterfølgende. Jeg må også selv indrømme, at det er en af mine yndlingskager som tager mig tilbage til pyjamasparties med veninderne, da jeg var lille.
Kanelkage:
300 g mel
250 g sukker
2 spsk. kanel
5 dl. kærnemælk
88 g smeltet smør
1 tsk. natron
Glasur:
88 g smeltet smør
175 g flormelis
2 spsk. kakao
En lille sjat vand
Alle de tørre ingredienser til kagen blandes sammen. Tilsæt derefter mælken og smørret og rør dejen godt sammen til en ensartet dej. Hæld dejen i en rund form og bag den ved 180 grader i ca. 35 min. Når kagen er færdig, tages den ud og får lov til at køle af.
Imens laves glasuren. Tilsæt alle ingredienserne til glasuren i en gryde og varm det stille og roligt op. Rør godt imens. Når det hele er rørt sammen til en ensartet masse, tages gryden af varmen og glasuren hældes ud over kagen.
Lad den sætte sig inden servering.
Knus Katrine
Ingen kommentarer endnu