Banan- og chokoladetærte

Påskekage

Efter en al for lang og hård periode med studie og en masse sygdom, har jeg endelig haft tid til at bage. Og så er jeg jo heldig at det lige faldt sammen med påske og ferie. Jeg synes altid at det er en dejlig udfordring når der skal bages til en særlig højtid, da man virkelig får sat sin fantasi på prøve.

IMG_20160326_153249

I går valgte jeg at lave en lækker appelsinkage med chokolade, pyntet med chokoladespåner og marcipanæg. Den var et hit hos kæresten og min far, og den blev nydt til en god omgang X-factor (ja, jeg sluger det stadig råt HVER fredag).

Nøddekage med appelsin og mørk chokolade:

75 g mandler

1 vaniljestang

75 g sukker

1 tsk bagepulver

Revet skal af 1 øko-appelsin

2 æg

1/2 dl olivenolie

50 g mørk chokolade

Blend mandlerne til mandelmel. Skrab kornene ud af vaniljestangen. Bland mandelmel, sukker, bagepulver, revet appelsinskal og vaniljekorn. Æggene piskes i ét ad gangen. Derefter tilsættes olien og det hele røres sammen til en ensartet dej. Chokoladen hakkes groft og vendes i dejen. Kagen bages i en 22 cm form ved 200 grader. Formen dækkes med stanniol og bages i 20 min. Stanniolen fjernes og kagen bages yderligere i cirka 10 min. Hold øje med overfladen, så den ikke bliver for mørk.

 

Knus Katrine

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Banan- og chokoladetærte