Pink Perfect Churros!
Puha, en uge det har været. Den har skam været fyldt med en masse hygge og gode oplevelser, men den har også været lang. Men i sidste weekend blev der slappet heeeelt af, hvilket var tiltrængt. Derfor sluttede jeg også weekenden af med at lave lidt lækkert.
Jeg var så heldig, at jeg, til min fødselsdag fik et abonnement på det top lækre magasin “Lækkerier”! Et tykt magasin fyldt med alle mulige skønne opskrifter som gav mig en vild lyst til at prøve dem af med det samme.
Bladet fik jeg søndag og allerede efter at have læst det tre gange igennem, besluttede jeg mig for at prøve den lækre opskrift på churros, som kommer fra den talentfulde Maja Vase.
Jeg var meget fascineret af, at hun valgte at bruge tørret solbærstøv til sine churros som en erstatning for kanelsukkeret.
En gang før har jeg prøvet at kaste mig ud i churros, men de blev aldrig rigtig gode, da de var for bløde inden i, men efter at have eksperimenteret med friturestegning et par gange nu, så valgte jeg at springe ud i det igen.
De var overraskende nemme, og tilberedningen af dejen mindede mig om at lave vandbakkelser – hvilket også gjorde det nemmere og mere velkendt. I starten drillede olien mig lidt, men til sidst fik jeg dog styr på den og kom godt i gang. Det tog dog også lidt tid at få helt styr på dejen, når den skulle sprøjtes ned i olien, men som man siger “øvelse gør mester”.
Resultatet var faktisk helt fint og jeg var godt tilfreds (og det var kæresten også).
Opskrift på Churros:
250 ml vand
100 g smør
2 spsk. sukker
1 nip salt
125 g hvedemel
3 æg
Solbærsukker:
100 g sukker
2 spsk frysetørret solbærstøv
Bring vand, smør, sukker og salt i kog i en gryde og tag den straks af varmen, når det koger. Derefter tilføjes melet og dejen røres til den er ensartet, blød og slipper gryden og skeen.
Dejen kommes i en skål og køles lidt af. Den må ikke være for varm.
Tilsæt æggene lidt efter lidt, mens dejen røres godt i skålen. Først vil dejen skille, men lidt efter lidt vil den samle sig.
Bliv ved med at røre dejen godt og grundigt til den er ensartet og elastisk. Kom dejen i en sprøjtepose med stjernetyl og varm olien op til den er 190 grader.
Sprøjt 10-15 cm lange stænger direkte ned i den varme olie og lad dem stege i olien et par minutter på hver side til de er gyldne.
De færdige churros fiskes op og lægges på et stykke køkkenrulle til afdrypning et minuts tid.
Sukkeret og solbærstøvet blandes og de færdige churros rulles i det.
Så er det bare at nyde dem, mens de er lidt lune.
God fornøjelse
Katrine
Ingen kommentarer endnu