Pavlova

Beignets

Jeg er ved at nå enden på min lange sommerferie, og skal til at omstille min hjerne til at starte på studiet igen (indtil nu ingen fremskridt). Derfor prøver jeg også virkelig at nyde det sidste af ferien, hvilket også har betydet at der har været en masse at se til. Men i den her weekend besluttede jeg mig for at få bagt lidt, da jeg synes der var gået lidt for lang tid siden sidst, så jeg gik i gang med min nye yndlings-bagebog “Bage opskrifter fra hele verden – alle de klassiske favoritter”. Den har diverse traditionelle opskrifter fra hele verden, og derudover får man en lille historie med omkring bagværket. Jeg må indrømme at jeg har læst den hele igennem et par gange nu, og efter at skimme den igennem (igen igen), fandt jeg frem til en opskrift som jeg længe har ville prøve…

BEIGENTS!

DSC01175

I bogen hører opskriften til under Frankrig, selvom jeg altid har troet at den tilhørte New Orleans, men det er aldrig forsent at lære noget nyt. I bogen står der, at de kan fyldes med frugt, kød eller lignende, men jeg valgte at holde dem neutrale og kun bruge lidt ekstra krydderier.

Jeg lavede dem med vanilje, kanel og kardemomme og dryssede dem med flormelis. Jeg blev ret glad for resultatet på trods af, at jeg aldrig havde lavet dem før – dog er der også plads til forbedringer, så jeg har bestemt planer om at lave dem igen.

DSC01182

Opskrift på Beignets:

250 g hvedemel

1 tsk. (ca. 3 g.) tørgær eller 10 g frisk gær

1 1/2 spsk. sukker

1 1/4 dl. lunken mælk

1 sammenpisket æg

1 tsk kanel

1 tsk. kardemomme

2 tsk. vaniljesukker

40 g. smeltet smør

Solsikkeolie til dybstegning

Flormelis til at drysse med

Bland mel, gær, krydderier og sukker i en skål og varm mælken stille og hurtigt op til den er lunken. Når mælken er klar hældes den i skålen med melblandingen røres rundt. Derefter tilsættes æg og smør og massen røres til en glat dej (tilsæt evt. lidt mere mel for at få den ønskede konsistens).

Dæk dejen til i en skål og lad den hæve lunt til den er dobbelt størrelse (ca. trekvarter).

Når dejen er klar rulles den ud på et meldrysset bord til 1 cm’s tykkelse og skær den ud i otte firkanter på

7 1/2 x 7 1/2.

Olien varmes op til 1890 grader og steg beignet’erne i hold. til de er gyldenbrune. Tag dem op med en hulske og dryp af på køkkenrulle.

Til slut drysses de med flormelis og serveres varme med evt. frugt til.

DSC01228

Knus Katrine

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pavlova