Gammeldags vafler!

Cheesecake Joy!

Er det bare mig eller går tiden utrolig stærkt. Det vare ikke længe før vi går ind i februar og (forhåbentlig) kan se enden på vinteren. Jeg kan ikke vente til vi får lidt forår i vejret, men indtil videre må jeg nøjes med at løfte humøret lidt med en masse kage!

Her op til weekenden  har jeg desværre kæmpet med noget sygdom, så tingene har ikke gået så stærkt som jeg gerne ville have det. Det er dog alligevel lykkedes mig at få lavet mere kage end jeg regnede med at kunne klare, så high five for det!

Her på en mandag besluttede jeg mig for at lave cheesecake, men lidt anderledes end jeg plejer. Jeg ville rigtig gerne prøve at lave dem i en ny form, som gav mulighed for at gøre dem mere elegante i udtrykket.

dsc01516

Det eneste jeg brugte var et sæt med 6 dessert ringe og en silikoneform med 6 halv kugler. Det var egentlig overraskende nemt (selvfølgelig ikke lige så nemt som at lave det i én form), så kan man lide en lille udfordring, så kan det sagtens overskues.

Kiksebundene fordelte jeg i mine dessertringe og prøvede at give dem så jævn en overflade som muligt, og de fungerede fint. De var dog lidt porøse, men jeg behandlede dem bare med lidt ekstra god kærligehed, og så var der ingen problemer.

dsc01519

Selve ostecremen hældte jeg i silikoneformen og kørte en dejskraber forsigtigt hen over kanten, så de blev jævne. Derefter satte jeg dem i fryseren for at få dem så kolde som muligt, for så er de nemmere at få ud af formen. Igen gav jeg dem en masse blid kærlighed, så det gik også fint, og med hjælp fra min trofaste palet fik jeg placeret den kolde creme på bundene.

Så her får I opskriften, så I selv kan prøve jer frem.

Opskrift på cheesecake:

Bund:

250 g digestivekiks

125 g smør

1 tsk. kanel

Ostecreme:

3 blade husblas

400 g flødeost neutral

100 g flormelis

1 økologisk lime eller citron

2 1/2 dl piskefløde

Tænd ovnen på 175 grader.

Knus kiksene og smelt smørret. Rør kiks, kanel og smør sammen i en skål. Når det hele er blandet sammen, fordeles kiksemassen i den ønskede form. Husk at fordele en godt og jævnt i formen. Derefter bages bundene eller bunden i ca. 10 min. Når de er færdige skal de køle helt af før de løsnes fra formen.

Blød husblas op i koldt vand i ca. 10 min. Pisk flødeost, 2 tsk. revet citron eller lime skal og flormelis sammen. Pisk flødeskum, tag husblassen op af vandet og ned i et vandbad. Når husblassen er smeltet røres 4-5 spsk flødeskum sammen med den smeltede husblas til flødeskummet er helt smeltet og rørt sammen. Derefter røres den smeltede fløde og resten af flødeskummet sammen med ostecremen. Når cremen er ensartet kan man tilføje noget frugtfarve eller geléfarve og komme det i sin form/forme. Hvis kagen er samlet som én, skal den i køleskabet i et par timer. Er den lavet i adskilte forme, kommes cremen i fryseren i 1-2 timer inden de samles.

dsc01500

God uge til jer!

Knus Katrine

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gammeldags vafler!