Arrivederci Milano

Gammeldags vafler!

Og så blev det mandag. Jeg Håber I har haft en dejlig weekend, og har nydt det lækre vejr vi havde i går. Det gjorde jeg i hvert fald. For en gangs skyld havde jeg en fuldstændig afslappet weekend med sofahygge, serier og hund (min venindes hund). Det var en af de der weekender, hvor man nægter at tage andet på end sit hyggetøj som for mit vedkommende er gamacher og en natskjorte eller en varm trøje. Jeg gjorde intet ud af mig selv, så det betød morgenhår og nul make up. Jeg nød at sætte min yndlingsserie på, “SKAM” (den er bare dritkul)!

Udover at jeg næsten ikke forlod min sofa, så brugte jeg også noget af søndagen på at lave nogle lækre vafler til kæresten og mig.  Vafler er så dejligt nemme at lave, derfor passede de perfekt ind i mit “travle”  skema for weekenden.

dsc01459

Jeg fandt min nye kogebog frem “Frøken Jensens kogebog”, som jeg fik i julegave, og man ved bare, at opskrifter er en ældre version, når der skal øl i, men det smager virkelig godt. I den her opskrift skulle der både øl og fløde i, så sparet på kalorierne er der ikke. Men i min verden er det netop alle de her kalorier, som får det til at smage himmelsk.

dsc01457

De blev virkelig gode og kæresten var ellevild med dem, så det er bestemt ikke sidste gang jeg laver den her kaloriebombe af vafler, mums! – og så lige med en klat hjemmelavet syltetøj fra Bornholm, så var den i hus.

Gammeldags Vafler:

125 g mel

2 spsk. sukker

2 æg – delt i blomme og hvider

Et nip salt

1/2 tsk. kardemomme

1 dl. øl

1 dl. fløde

1 spsk. sukker

50 g. smør + ekstra til bagning

Mel og 2 spsk. sukker kommes i en skål og røres sammen med øl og fløde. Når dejen er ensartet, sættes den til side og hviler et kvarter. Derefter tilføjes blommerne, salt og kardemomme til dejen og røres igen. Smørret smeltes og røres i dejen. Hviderne piskes stive i en ny skål med 1 spsk. sukker, derefter vendes 1/4 af hviderne i dejen til den er glat. Derefter vendes resten af hviderne i dejen til den igen er ensartet.

Kom noget smør på det varme vaffeljern og hæld dej midt på vaffeljernet. Pas på med at hælde for meget dej på, da det vil løbe ud over.

Knus Katrine

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Arrivederci Milano