Sig appelsiiiin!

Glædelig international kanelsnegledag!

I dag er en helt særlig dag med masser af snegle. Men ikke hvilke som helst snegle – nemlig nogle som dufter dejligt med en lækker gylden farve og med noget yderst tiltrækkende fyld … Det er selvfølgelig kanelsnegle jeg mener! I dag er det international kanelsnegledag, og det betyder selvfølgelig, at der skal bages. Jeg er blevet ret vild med de her internationale dage med alle former for mad. Min yndling er helt sikkert international chokoladedag, men jeg klager bestemt heller ikke over dagen i dag. Det giver mig netop en perfekt lejlighed til at bage kanelsnegle, som jeg desværre må indrømme, at jeg ikke gør særlig ofte (nærmest aldrig). Så her er jo en fantastisk mulighed for at gøre det! (Tak for reminderen, Facebook)

12077528_10207600402028106_1703580299_n

Her får I lige en lille opskrift på nogle lækre kanelsnegle.

Kanelsnegle (ca. 40 stk.)

100 g smør

5 dl mælk

50 g gær

1,5 dl sukker

0,5 tsk salt

2 tsk kardemomme

800 g mel

Fyld:

150 g smør

2 dl sukker

2 spsk kanel

Bland ingredienserne til dejen sammen, så den bliver blød og lidt klistret (hæld derfor melet i lidt af gangen). Del dejen i to, så den bliver lettere at arbejde med. Rul dejen ud på et bord let drysset med mel i en rektangulær form.

Rør ingredienserne til fyldet godt sammen, tag halvdelen og fordel den på dejen. (Jeg fordobler altid fyldet op, da jeg aldrig synes der er helt nok, men det er efter smag 😉 ).

Læg dem i en bradepande med bagepapir i bunden og bag dem ved 225 grader i 6-9 min. til de er gyldne.

Jeg håber I nyder international kanelsnegledag og resten af jeres weekend

Knus Katrine

(Jeg tror aldrig jeg har brugt ordet kanelsnegle så meget i hele mit liv!)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sig appelsiiiin!