Glædelig international kanelsnegledag!

To timer, 70 hindbærsnitter – den ultimative udfordring!

I fredags skulle jeg have kage med ud på mit studie til vores sidste modul inden ferien, og det viste sig at være den største udfordring, jeg har haft indtil nu!

Vi er nogle og 30 på mit hold, så jeg var nødt til at bage noget, som var forholdsvis nemt at transportere. Derfor besluttede jeg mig for at bage hindbærsnitter, da de fleste kan lide dem, og de er super lette at transportere – for slet ikke at snakke om hvor nemme de er at lave!

10685590_10204589999569926_5035074583409074626_n

Jeg har bagt hindbærsnitter rigtig (rigtig!) mange gange, så opskriften er lært udenad. Det gjorde det faktisk nemt at lave, da jeg ved at jeg kan lave mange på relativ kort tid, men jeg havde aldrig troet jeg at jeg skulle ende med at lave 70 hindbærsnitter på to timer!

Hvordan endte jeg så dér? Det er et rigtig godt spørgsmål … Jeg er en person, som har rigtig svært ved at sige nej til aftaler, selvom jeg godt ved det kan blive lidt presset (ork, det kan jeg da sagtens klare!)  Derfor gik jeg fra at have massere af tid til kun at have to timer! Jeg gik fra at lave 56 til at lave 70! Med god vilje og lidt hjælp klarede jeg det, og vi fik alle kage ude på studiet – Hvad er livet uden lidt udfordring?

11693844_10206931345302106_2439959771507919886_n

Opskrift på Hindbærsnitter:

200 g smør

300 g mel

100 g sukker

hindbærmarmelade (efter behov)

Rør smør godt sammen med sukker og mel til det bliver en smuldret masse. Hvis du er ejer af en røremaskine så fortsæt med at røre det sammen på høj styrke til den samler sig til en ensartet dej. Ellers brug hænderne til at samle og ælte dejen sammen til den bliver ensartet. Det skal gå forholdsvis hurtigt, så den ikke bliver alt for blød. (Sker det, kan den lægges på køl i lidt tid, til den bliver kold og lettere at arbejde med)

Når dejen er samlet, rulles den ud i en rektangulær form. (Rulles evt. på et stykke bagepapir, da det vil gøre det nemmere at flytte på den). Når den er rullet ud med en tykkelse på ca. 3-5 mm, skæres den midt over på den lange led, så du får to lange stykker. Smør den ene halvdel med marmelade og læg nu den anden del ovenpå. Læg den samlede snitte på en bageplade og bag den i alm. ovn ved 225 grader i ca. 12 min til den er gylden.

Lad den køle helt af inden den pyntes med glasur og skæres ud.

Knus Katrine

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glædelig international kanelsnegledag!