Mazarinkage med citronganache!
Jeg er så klar til forår, selvom vejret gør alt hvad det kan for at ødelægge den stemning. Men jeg nægter at blive stoppet af “lidt” blæst og sne i marts – snart april måned. Derfor endte jeg også med at få bagt en skøn forårs kage, som bestemt også vil være fantastisk hvis man mangler en god kage til ens påskefrokost.
Opskriften har jeg fra Majavase.dk. Kagen består af en mazarinbund med citronskal i, toppet med en citronganache lavet på hvid chokolade, fløde og citron. Den blev pyntet med smeltet hvid chokolade og hvide chokolade perler fra Valrhona. Jeg valgte at vende perlerne i guldstøv for at give det et ekstra pift. Da mine skønne stedmorblomster desværre ikke var i fuld flor, måtte jeg desværre ty til ikke-spiselige blomsterblade, men de pyntet nu fint alligevel. Jeg foretrækker dog at alt på kagen er spiseligt ellers, men nogle gange må man jo gå på kompromis.
Man kan selvfølgelig også undvære pynten og nyde kagen som den er. Det gode ved denne kage er at den er dejlig frisk og derfor perfekt til påskebordet, hvor man får så meget andet lækker mad som kan blive en smule overvældende.
Den er nem at lave, men man skal dog sætte lidt tid af til at den kan stå på køl og sætte sig.
Citronmazarinkage:
100 g marcipan
100 g sukker
100 g blødt smør
skal af 1/2 økologisk citron
2 æg
50 g hvedemel
Riv marcipanen groft ned i en skål. Tilsæt sukker, smør og citronskal og pisk det godt sammen. Pisk æggene i ét ad gangen. Vend hvedemelet i. Kom dejen i en form på 16 cm i diameter med bagepapir i bunden. Bag kagen i 25-30 min. ved 175 grader til den er fint gylden. Lad den køle helt af.
Citronganache
200 g hvid chokolade (jeg brugte Ivoire 35% fra Valrhona)
50 ml piskefløde
50 ml citronsaft
Smelt chokoladen i en skål over et vandbad eller i en chokoladesmelter. Når chokoladen er smeltet, fjernes den fra varmen. Bring fløden til kogepunktet og hæld det over chokoladen lidt ad gangen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Forsæt med at rører, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade. Smag til med citronsaft, og stavblend. Vær forsigtig når den stavblendes, så der ikke dannes luftbobler. Fordel ganachen oven på den afkølede kage, og stil den i køleskabet i min. 4 timer, gerne natten over.
Rigtig god påske til jer!
Ingen kommentarer endnu