Mocha-licious!
Jeg nyder i øjeblikket min længe ventet påskeferie, som står på hygge og lidt ekstra hygge derhjemme. Selvom ikke alle har haft fri siden lørdag, så har vi officielt begyndt på helligdagene, som betyder FERIE TIL ALLE! Det er tid til at sove længe, nyde en god morgenmad og vågne op med en god kop kaffe (eller the).
Jeg er selv lidt af en kaffe elsker og kan lide de fleste udgaver af den sorte drik. Jeg elsker den som blondine (med mælk), med skum, stærk, mild, sød. Alle udgaver er skønne på hver deres måde. En anden måde at nyde kaffe på end til kage, er i kage! Jeg har været nødt til at udnytte min ferie på at få bagt, fordi jeg har en del at indhente, og det blev derfor til de her himmelske mocha-cupcakes med chokolade. De er utrolig vanedannende og kan spises af kaffe-elskere eller bare kage-elskere.
Da jeg ikke burde, får jeg kunne godt, spise alle de lækre cupcakes, fik min kæreste dem med på arbejde i en klub. Jeg fik en positiv tilbagemelding, f.eks. at selv børnene kunne lide dem. Det gør dem utrolige anvendelige, da de fleste kan spise dem. Chokoladen er bl.a. med til at gøre dem til en smagsoplevelse for alle. Kaffe og chokolade er bare en eksplosion af lykke.
Selve Cupcaken består af kaffe, kakaopulver og lidt hakket mørk chokolade. Den hakkede mørke chokolade kan godt undværes, men som den chokolade elsker jeg er, kan jeg kun sige at det klæder dem. Glasuren er lavet primært på smør, kakaopulver, flormelis og kaffe. Jeg var dog ikke helt tilfreds med konsistensen, så jeg tilføjede ekstra kaffe og noget fløde for at gøre den mere cremet. Og MUMS! Jeg kunne spise den glasur med en ske.
Da jeg løbende kom de nævnte ingredienser i glasuren, har jeg ikke de præcise mål på hvor meget der skal i af nogle af tingene. Jeg vil anbefale at man justere i kaffe og fløde afhængig af, hvilken smag man er mest til eller går efter.
Mocha-cupcakes
ca. 10 stk.
60 g smør
1 æg
85 g hvedemel
35 g kakaopulver (usødet)
1/3 tsk natron
1/4 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
0,8 dl mælk
0,4 dl stærk kaffe (evt. espresso), afkølet
140 g sukker
2/3 vanilje (ekstrakt, jeg brugte vaniljekorn fra 1 vaniljestang)
80 g mørk chokolade (anbefaler Valrhona Caraibe 66%)
Inden du går i gang, stilles smørret og ægget ved rumtemperatur i ca. 30 min.
Forvarm ovnene på 180 grader.
Bland mel, kakao, natron, bagepulver og salt i en skål.
Gør kaffen klar (jeg brugte 2-3 tsk pulverkaffe og blandede det med 0,4 dl kogende vand).
Hæld mælk og kaffe sammen i et glas og lad det køle af.
Pisk smørret ved høj hastighed i ca. 30 sek. i en anden skål. Tilsæt derefter sukker lidt ad gangen under piskning ved mellem hastighed indtil massen er ensartet og godt blandet. Skrab siderne med en dejskraber og pisk i yderligere
2 min.
Mens der piskes tilsættes ægget og derefter vanilje i smørblandingen.
Pisk videre i smørblandingen ved lav hastighed og tilsæt skiftevis lidt af melblandingen og kaffe-/mælkeblandingen indtil den er ensartet og jævn. Pisk ikke mere end højst nødvendigt.
Hak groft den mørke chokolade og vend det i dejen.
Fyld cupcakesformene med ca. 3/4 dej, og bag dem i ca. 20-25 min. afhængig af ovnen.
Kaffe-/chokolade glasur
40 g kakao (usødet)
0,8 dl stærk kaffe, afkølet
350 g flormelis
70 g smør
knivspids salt
1 tsk vanilje
1-3 spsk fløde (start med en spsk ad gangen)
Bland kaffe og kakao godt sammen i en skål.
Pisk smørret godt, ved høj hastighed til det bliver cremet og hvidt. Tilsæt derefter flormelis, salt og vanilje pisk det godt ind i smørret. Det tager et par minutter. Bland kaffe- og kakaoblandingen og fløden i smørmassen, og stop når den ønskede konsistens og smag er nået. Pisk massen godt indtil den er ensartet og jævn.
Sprøjt eller smør glasuren på de afkølede cupcakes.
Måske skal morgenkaffen erstattes med en cupcake fra nu af? Det må i hvert fald være acceptabelt når det nu er ferie.
I morges blev min morgenkaffe dog nydt på Mad og kaffe på Vesterbro – Endnu en klar anbefaling.
God ferie til jer!
Tak for cupcakes. De var super gode….mums. Vi er klar igen- klubbørn og voksne- til at teste kager. 😊
Vil selv prøve opskriften. Kunne man mon lave en hvid chokolade/citronversion til påskebordet?
Mvh Trine