Tre slags kager bagud!
Jeg beklager at der har været så stille på det sidste. Jeg har desværre ligget syg og slet ikke haft overskud til noget som helst – næsten! For selvom jeg har været syg og mest bare har ligget vandret, så har jeg alligevel fået kæmpet mig igang til at lave lidt lækkerier.
I sidste uge stod den på fødselsdag, min fødselsdag, hvilket betød at der selvfølgelig skulle laves kage. Det blev til en passionsmåne og lemonbomber.
Passionsmånen var inspireret af den klassiske citronmåne (som jeg er kæmpe fan af). Manglede dog lige en vigtig ingrediens for at kunne lave favoritten – citroner. Til gengæld havde jeg nogle dejlige passionsfrugter, og besluttede mig derfor at eksperimenterer. Resultatet var et kæmpe hit hos min familie!
Den anden lækre sag jeg lavede, var de her lemonbomber, som består af en chokoladeskal med lemoncreme og vaniljekagebund. De var super gode, de fylder godt og er nok mere en dessert, men det hele værd.
Sidst men ikke mindst, havde jeg min søde veninde Nadia på besøg igår, og derfor havde jeg lavet lidt sødt til os.
Det blev bare til en nem kage af slagsen, chokoladecupcakes med citronmarengs på toppen. Af en eller anden grund mindede de her kager mig om filmen “Frozen”, jeg manglede bare blå forme i stedet for lyserøde! (måske er jeg ved at blive lidt skør af at ligge syg).
“Frozen” Chokoladecupcakes:
(12 cupcakes)
100 g. smør (eller 80 g. olie)
100 g. sukker
2 æg
85 g. mel
2 spsk. kakaopulver
100 g. chokolade
Fedtstof og sukker røres sammen. Tilsæt æggene og rør blandingen godt sammen. Mel og kakaopulver tilsættes og blandingen røres grundigt sammen til en ensartet dej. Chokoladen hakkes groft og vendes i dejen. Fordel dem i formene og bag dem ved 190 grader i ca. 15-20 min.
Knus Katrine
Ingen kommentarer endnu