Dumle i kageform!

Klassiske fastelavnsboller

Så er februar ved at være ved enden, og det slutter af med en dejlig omgang fastelavn. Jeg synes egentlig det er lidt ærgerligt, at der ikke længere bliver gjort noget ud af fastelavn, for jeg synes det er en hyggelig tradition.

Det var en af mine yndlingstidspunkter som barn. Specielt var jeg, og er stadig, helt vild med fastelavnsboller.

Der er mange forskellige slags, men min favorit er de gammeldags med vandbakkelse og creme.

img_20170225_160600_699

Så i sidste weekend besluttede jeg mig for at lave nogle selvfølgelig. Jeg var nemlig så heldig at jeg fik nogle rigtig gode tips til at få de bedste vandbakkelser fra magasinet “Lækkerier”.

Normalt når jeg laver de her fastwlavnsboller, klipper jeg hul i dem øverst og fylder dem, men den her gang lavede jeg et lille hul i bunden og fyldte dem. Det resultat blev jeg faktisk mere tilfreds med fordi de så er nemmere at pynte.

img_20170220_204436_639

Jeg fyldte dem med en almindelige vaniljecreme og en klat brombærmarmelade fra Bornholm. Det blev super lækkert. Jeg pyntede dem med almindelig glasur, som jeg tilførte lidt geléfarve for at få lidt effekt i den og toppede dem med guldflager.

img_20170225_160930_653

Tips til Vandbakkelser:

– Når dejen er rørt ensartet i gryden, ristes den lige lidt ekstra i gryden, så bliver dejen bedre

– Hæld æggene meget stille og roligt i, så dejen ikke bliver for flydende

– Dejen er klar, når du med lidt vand på fingeren kan trække den gennem dejen, og der dannes en streg, som holder form, når du slipper. Der skal også dannes en lille top der, hvor fingeren slipper dejen.

– Dyp en gaffel i koldt vand og tryk de små toppe ned som et gitter, når dejen er trykt ud. Det giver en pænere overflade

– Drys dem med flormelis inden de bliver sat i ovnen.

– Lad dem bage i 40-45 min. uden at åbne ovnen, og til de er helt gyldenbrune over det hele, så bliver de sprøde og hule.

Min opskrift på Vandbakkelser kan I finde her:

Søde sager ala X Factor style

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dumle i kageform!