Tre slags kager bagud!

Søde sager ala X Factor style

Det er allerede søndag og jeg nyder det sidste af min dejlige weekend, som jeg bedst kan.

Derfor startede jeg min søndag morgen med at lave lækre vaniljepandekager med friske bær og min yndlingsmarmelade fra Nicolas Vahé med æble, citron og ingefær.

12510096_10208255002632712_288938674_o

Den sidste dag i weekenden sluttede så med lidt sødt og lækkert, og den startede også med nogle små dejlige sager.  I fredags stod den på X Factor-hygge hos min kæreste og mig, og i min verden skal der kage til den slags. Derfor havde jeg lavet mini-Éclairs med solbærmarmelade, en asti-vaniljemousse, flødeskum og friske hindbær.

12510085_10208246006367811_1349158591_o

Jeg synes vandbakkelsesdej er en af de lækreste former for dej til kager. Den er lækker, luftig og silkeblød, og så passer den til alt slags fyld, da den er så neutral i smagen.

Der er uendelige muligheder med vandbakkelsesdej – også selvom den kræver gode muskler.

12544183_10208246005967801_1971626561_o

Opskrift på vandbakkelser:

80 g smør

2 dl vand

100 g mel

3 æg

1 tsk sukker

lidt salt

Bring fedtstof og vand i kog. Når det koger hældes melet i og der røres hurtigt og godt, så der ikke er klumper og alt melet er rørt ud. Tag gryden af varmen og fortsæt med at røre dejen til den let slipper skeen og gryden. Lad nu gryden med dejen stå og køle af til den har kropstemperatur (mærk efter med en finger). Pisk æggene sammen i en anden skål. Når dejen er afkølet tilsættes æggene lidt af gangen, mens der røres godt. Når dejen er ensartet og klistret uden klumper (det kræver altså nogle kræfter før man når den rigtige konsistens) kommes den i en sprøjtepose og sprøjtes ud på bagepapir i den ønskede formSprøjt dem ud i en lidt mindre størrelse end du du ønsker dem, da de vokser i ovnen. Bag dem ved 200 grader i ca. 20-25 min. Åben ikke ovnen de første 20 min. da de vil falde sammen. Lad dem hellere få rigeligt med farve, så holder de formen bedre.

God weekend til jer!

Knus Katrine

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tre slags kager bagud!