Pink Perfect Churros!

Dumle i kageform!

En god fredag for mig i øjeblikket er hygge på sofaen med X-Factor og en rigtig god kage. Derfor gik jeg all-in i fredags efter en laaang dag og lavede en lækker dumlekage efter ønske fra kæresten.

dsc01806

Jeg var lidt skeptisk i starten, da jeg ikke er så glad for at bruge forproduceret slik som den største ingrediens i kager. Men der blev jeg alligevel overrasket, for selvom der skal en pose dumle i kagen gjorde det bestemt ikke smagen dårligere eller mere syntetisk. Da der også skulle mørk chokolade i, gav det en god kombination.

Den var dejlig nem at lave og krævede ikke det store. De fleste ingredienser havde jeg allerede hjemme, og derfor synes jeg også, at det er en fin budgetvenlig kage. Desuden er det en kage, som nemt kan gøres større eller mindre afhængig af, hvem den er til.

dsc01787

Glasuren, som smøres på toppen er kagen, valgte jeg at doble op (et tykt lag glasur er altid godt). Jeg følte at det var en relativ tung kage, derfor besluttede jeg mig for, at der skulle være et lidt tykkere lag glasur for at give en god balance mellem det søde og det tunge. Jeg synes det passede rigtig godt til kagen, at det var en blød smørcreme, som den skulle toppes med. Det gør også, at kagen sagtens kan sættes på køl. Dog fandt jeg ud af, at jeg foretrak kagen stuetemperererat, så den spises lige efter glasuren er pisket og smurt på.

Så hvis I mangler en lækker kage til at klare mandagens udfordringer, så kan denne her varmt anbefales!

Opskrift på Dumlekage:

150 g smør

100 g mørk chokolade

120 g dumle (en pose)

4 æg

2 ½ dl sukker

1 tsk vaniljesukker

2 ½ dl mel

Dumle karameltopping:

2 spsk piskefløde

120 g dumle (en pose)

100 g smør (stuetempereret)

5 dl flormelis

Smør, chokolade og dumlekarameller smeltes i en gryde ved lav varme. Massen røres til den er ensartet og tages af varmen for at køle lidt af.

Æg og sukker kommes i en skål og piskes luftigt. Derefter tilsættes den lune chokoladeblanding i æggemassen lidt ad gangen under konstant omrøring.

Vaniljepulver og mel sigtes i og røres til en jævn og ensartet dej. Dejen hældes i en spring form på omkring 24 cm. og bages ved 175 grader i ca. 25 min.

Kagen må gerne være lidt klæbrig, når den tages ud. Lad derefter kagen køle helt af inden glasuren smøres på.

Til glasuren smeltes fløde og dumlekarameller sammen i en gryde ved lav varme. Gryden tages af varmen og smørret piskes luftigt og blødt i en skål.

Man kan sagtens tilføje 100 g smør mere, hvis man vil have en større mængde glasur.

Karamelblandingen tilsættes til smørret og piskes godt. Tilsæt flormelissen og pisk til glasuren får den ønskede konsistens. Jeg brugte al flormelissen da jeg brugte 100 g smør mere.

Smør glasuren på kagen og server den samme dag.

Den kan som sagt sættes på køl med glasur på uden problemer, men den bliver mere fast i det.

God mandag til jer!

Katrine

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pink Perfect Churros!