Let them eat cake!
I dag drømmer jeg mig lidt tilbage til weekenden, hvor jeg fik bagt en masse lækre ting – lige en weekend efter mit hoved!
I lørdags stod den på fødselsdagshygge hos min gode veninde nadiastenberg.dk og i den anledning lavede jeg en lagkage med chokolademousse og blåbærmousse. Det er nok den sværeste lagkage jeg længe har skulle pynte, men jeg elskede udfordringen.
Pynten bestod af en guldbelagt chokoladeskal, marcipanroser, marcipan rundt om kagen, friske hindbær, almindelig glasur med geléfarve og lidt chokoladepynt.
Opskrift på blåbærmousse
5 blade husblas
200 g blåbær (eller andre bær)
50 g flormelis
1/2 L piskefløde
Husblassen ligges i blød i ca. en halv time i en skål med koldt vand. Blåbær og flormelis varmes op i en gryde til en temperatur på 70 grader. Mos bærene lidt, hvis det er store. Tag gryden af varmen. Husblassen vrides for vand og kommes direkte op i gryden. Rør godt rundt. Fløden piskes til flødeskum. Meget forsigtigt kommes flødeskummen gradvist i gryden og rør det godt ud. Gør det til massen er blevet stuetemperatur og bland derefter grydens indhold forsigtigt sammen med resten af flødeskummet. Stil den på køl og lad den sætte sig i ca. 4 timer.
Knus Katrine
Ingen kommentarer endnu