November Æbleskiver

Amour Éclairs

Jeg vil gerne starte med at sige GODT NYTÅR! Jeg håber I har haft en dejlig start på 2017. Jeg beklager den meget stille tid, der har været her på bloggen. Desværre har jeg haft meget travlt efter min parktik er startet, og så må jeg nok også indrømme, at jeg simpelthen ikke har haft det store overskud til at bage eller følt mig inspireret her på det sidste. Dog håber jeg, at det vil vende tilbage her i det nye år, når tingene falder mere på plads.

Derfor starter jeg det nye år her på bloggen med et “lidt” gammelt indlæg som jeg har ville dele med jer.

For noget tid siden (ja, helt tilbage til da bagedysten stadig kørte), lavede jeg nogle lækre franske kager, som jeg simpelthen er blevet utrolig glad for. Jeg lavede éclairs!

dsc01408

Jeg har prøvet at lave éclairs nogle få gange før, men jeg må indrømme at denne omgang nok er min favorit indtil videre. Jeg kastede mig ud i at få kagen til også at se lidt flottere ud ved at sprøjte den med en tyl, og det tror jeg at jeg skal gøre igen, for de blev lidt mere elegante at se på.

Derefter fyldte jeg dem med en hindbær creme som der er utrolig nem at lave, da der ikke skal bruges husblas, men majsstivelse. På den måde mindskes chancen for at den skiller, og den var slet ikke mindre populær. Min kæreste var simpelthen ellevild med den, så jeg må hellere holde mig til den opskrift fremover.

I stedet for at klippe mine éclairs op som jeg plejer, besluttede jeg mig for at prøve at sprøjte det ind i dem. Da jeg aldrig havde prøvet det før, valgte jeg at kigge lidt på youtube. Det var en succes og det gik (overraskende) godt.

dsc01397

Opskriften på vandbakkelser kan I finde fra et tidligere indlæg her:
http://cakeaddiction.bloggersdelight.dk/232-2/

Her får I opskriften på den dejlige og nemme hindbærcreme.

Opskrift på hindbærcreme:

150 g hindbær (kan både være friske eller frosne)

75 g sukker

1/2 dl. vand

2 spsk. maizena

2,5 dl. vand

1 tsk. vaniljesukker

1,5 dl. fløde

Kog hindbær, sukker, 1/2 dl. vand og vaniljesukker i en gryde. Lad det småkoge til hindbærene er kogt helt ud. Opløs maizenaen i 2,5 dl. vand og tilsæt det til hindbærgrøden. Lad det forsat småkoge til en tyk grød. Lad grøden køle ned til max 40 grader. Pisk fløden til flødeskum og vend det i hindbærgrøden lidt ad gangen. Lav små huller i hver ende af vandbakkelsernes i bunden (brug evt. en lille tyl til at lave hullerne). Sprøjt den færdige creme ind i hver ende af vandbakkelserne. Derefter er de klar til at blive pyntet som det ønskes.

Knus Katrine

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

November Æbleskiver