Efterårets “partner in crime”!
Min yndlingsårstid er helt klart efterår! En af grundende er de skønne efterårskager man kan lave, og deriblandt er der en kage som er blevet favoritten hjemme hos mig – Æblekage! Man kan selvfølgelig lave æblekage på hvilken som helst årstid, men der er altså bare noget endnu mere specielt over æblekagen om efteråret. Den høre til om efteråret, og skaber den perfekte stemning på en ellers almindelig efterårsweekend.
Der findes selvfølgelig mange forskellige æblekager, tærter osv. Jeg har selv prøvet at lave lidt af hvert, men de har aldrig været nær så gode som denne her. Æblekagen er lækker svampet og smager af rigtig meget. Der er en rigtig fin balance mellem selve kagen og æblerne. Så hvis man lige føler lidt for at bage en lækker kage, kan den her klart anbefales.
Opskrift på æblekage
175 g smør
175 g sukker
2 æg
175 g mel
1 tsk. bagepulver
3-4 æbler
kanelsukker
Smørret røres godt sammen med sukker. Æggene røres stille og roligt i. Derefter tilføjes mel og bagepulver og dejen røres sammen til den er ensartet. Fordel ca. halvdelen af dejen i en springform eller tærteform og forbag bunden i ca. 10 min. (Bag den ikke for meget, da den skal i ovnen igen). Skræl æblerne og skær dem i både (ikke for store). Fordel æblebådene på den forbagte bund og strø kanelsukker over æblerne så de er dækket. Den resterende dej fordeles i klatter oven på æblerne og det hele bages i ca. 35 min. ved 175 grader til den er godt gyldenbrun.
Knus Katrine
Ingen kommentarer endnu