Banan- og chokoladetærte
Jeg har ventet SÅ længe på foråret, og nu hvor det endelig er kommet, begynder det selvfølgelig også at sne! Og ikke nok med det så begynder en forkølelse også så småt at snige sig frem. (Ikke lige det jeg havde i tankerne, forår!)
Okay, så det har ikke været den bedste start på denne her årstid, men jeg havde nu alligevel en dejlig start på weekenden (ud over at være max presset på studiet, suk). Lørdagen stod på hygge med min dejlige familie og kæreste, og dertil skulle der selvfølgelig bages en kage.
Til deres store begejstring havde jeg bagt en velkendt kage, nemlig banan- og chokoladetærte.
En god og gammel sag, som jeg ikke har lavet i lang tid. Den kommer endda fra en af mine første bagebøger, og var en af de første kager jeg helt selv lavede.
Det var det bedste gensyn både for mig, men også hos familien, som blev ved med at påpege hvor meget de havde savnet den. (Man ved at man bager for meget kage, når folk begynder at savne kagen mere end dig)
Hver en krumme blev spist, og jeg havde helt glemt hvor simpel og lækker den egentlig er. Derfor skal den selvfølgelig også deles med jer.
Opskrift på banan og chokoladetærte:
150 g smør
2 dl sukker
3 dl mel
1 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
1 æg
2 bananer
150 g chokolade
Smøret smeltes og kommes op i en skål. Derefter tilsættes sukker, mel, bagepulver, vaniljesukker og æg, og det hele blandes sammen til en klistret dej.
Dejen fordeles med en ske eller palet i en tærteform på 24 cm.
Bananerne skrælles og skæres i skiver som fordeles på tærtedejen. Chokoladen hakkes og drysses ud over bananerne.
Tærten bages ved 175 grader midt i ovnen i ca. 35 min.
Knus Katrine
Ingen kommentarer endnu