Solbærmacarons!

When Life Gives You Limes…

…Make pie!

Hej søde kageelskere! Long time no see.
Jeg føler næsten at jeg har været ude på en større rejse og endelig er kommet hjem igen med en fornyet energi. Jeg har været stille på det sidste. Der er sket utrolig meget på meget kort tid.

Jeg har haft den vildeste afslutning på 2018 med flytning, frieri (ja, jeg skal sgu giftes!), og for mange eksaminer. 2019 starter også med et brag, hvor jeg har haft fødselsdag (25 år, say whaat!), jeg dimittere og bliver pædagog, og starter nyt fuldtidsjob som en rigtig voksen. Så der er en masse gode ting i vente, som jeg glæder mig til.

Nu synes jeg så det også er på tide at få delt lidt kage med jer.
I denne uge fik jeg endelig tid til at tænke på andet end min bachelor (virkelig tiltrængt), og betød også tid til at kigge i min lækre fødselsdagsgave som var The American Pie Company’s tærte bog. Jeg tror at jeg kiggede den igennem 10 gange på en dag, og nu hvor der var en dag, hvor der ikke skete så meget, besluttede jeg mig for at lave en tærte.

Efter en længere gennemgang af de forskellige opskrifter, faldt valget på deres “Kiss me quick! Key lime” tærte. 

Hvis du elsker søde tærter, eller bare synes det er en lille smule lækkert engang imellem, så kan jeg altså virkelig anbefale “The Pie Shop Cookbook”. Der er noget til alle med deres kæmpe udvalg af lækre tærteopskrifter. Den kan købes på deres hjemmeside, http://www.theamericanpieco.com/

Eller man kan besøge deres hyggelige café og butik på Skindergade 25 i København, hvor man også kan købe deres tilbehør. Selvom denne tærte ikke er den mest traditionelle tærte, så er den så frisk og bare smelter i munden. Den er lidt syrlig på den gode måde som får dine mund til at løbe i vand, og bagefter trænger du egentlig bare til et stykke til. 

Den er pyntet med marengstoppe, som de også har en rigtig god opskrift på i bogen. Derudover er den blevet drysset med lidt tørret limeskal.
Bunden består af en kiksebund som er utrolig nem at lave, især hvis man gerne vil kaste sig ud i en tærte, men ikke lige har en masse tid til at stå og nusse om en tærtedej. Det er også bare den helt rigtige base til den her tærte, fordi det giver den lidt sød crunch.

Hvis I også trænger til lidt tærte eller livet bare har givet jer en masse limes, så får I lige opskriften på én af deres fantastiske tærter.

Key Lime Pie:
(8-10 stk.)

Bund:

200 g digestive/grahamkiks, knust fint

80 g smeltet smør

50 g sukker

Knus kiksene til fine krummer med en foodprocessor eller en blender. (jeg brugte en blender, det krævede lidt)

Bland de knuste kiks, smeltet smør og sukker i en skål og rør det godt sammen indtil det er helt blandet sammen.

Fordel blandingen i en ca. 24 cm pie-pan (kan købes på deres webshop eller i butikken). Pres dejen ned og udad mod siderne.
Sæt formen med dejen til side og gå igang med fyldet.

Fyld:

225 ml limesaft

2 dåser (397 g per dåse) sød kondenseret mælk

6 æggeblommer (jeg brugte pasteuriseret)

2 spsk. limeskal

Forvarm ovnen til 160 grader.

Rør limesaft, kondenseret mælk, æggeblommer og limeskal sammen i en skål. Blandingen skal være blød og ensartet

Hæld fyldet i den forberedte kiksebund.

Bag tærten i midten af ovnen i 22-25 min. indtil siderne af fyldet er faste og midten bevæger sig en smule når du ryster panden lidt i ovnen.

Lad tærten køle af og sæt den derefter i køleskabet så den bliver kold og sætter sig.

Server den kold og pyntet med marengstoppe, flødeskum eller limeskal.

Jeg har fulgt deres fantastiske opskrift på marengstoppe, men den synes jeg I skal have lov til at opdage selv, hvis I køber bogen.

Håber I har en dejlig weekend!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Solbærmacarons!