Når der går lidt for meget kage i den...

Passion for fromage

Her på det sidste er jeg virkelig blevet vild med fromage, hvilket er lidt sjovt da jeg aldrig har været speciel glad for det før i tiden. Og slet ikke citronfromage!

Men i  Lækkerier magasinet med teamet “bred ymer” var der en opskrift på citronfromage, som jeg så valgte at kaste mig ud i. Opskriften indeholder ymer, som giver fromagen en rigtig god konsistens og som giver fromagen en rigtig god smag. Jeg blev ikke bare lidt vild med den her version af fromage, men jeg elsker den!

Da jeg og kæresten var ude at handle i sidste uge, faldt jeg over nogle passionsfrugter. Jeg har aldrig lavet noget med passionsfrugter før, og kiggede meget undrende på den her lille frugt. Min kæreste var straks klar på at jeg skulle prøve noget af med frugten. Så vi købte dem uden at være helt sikker på om de overhovedet var modne – Oh well, you learn as you go.

Da vi kom hjem, hev jeg alle mine kagebøger ned fra hylden og søgte nettet tyndt, for at finde opskrifter på kager eller desserter med passionsfrugt. Det var så lidt svære end jeg lige havde regnet med. Der var ikke rigtig nogle af opskrifterne, jeg fandt, som brugte passionsfrugten særlig meget. Så jeg besluttede mig for at gå i tænkeboks.

Lidt uoplagt og opgivende, tog jeg alle mine lækkerier magasiner frem, for at bladre dem igennem. Men så langt kom jeg slet ikke, da det første blad var med teamet “bred ymer”. Jeg begyndte at tænke på citronfromagen og hvor god den var. Måske kunne man så også lave den med passionsfrugt! Altså passionfromage! Det lød meget rigtigt i mine øre, så jeg gik i gang med det samme

dsc02606-2

Jeg valgte at bruge nogle af metoderne fra de andre opskrifter til at håndtere de her eksotiske frugter. Opskriften til fromagen er den samme som til citronfromagen. Jeg har bare valgt at blande den med frugtkødet fra passionsfrugterne og lidt citron saft for at gøre smagen kraftigere. Det gode ved denne opskrift er at den er super nem at følge og ret nem at lave.
Da fromagen endelig var færdig smagte både min kæreste og jeg på den, og vi blev helt forelsket i den. Ingen af os har kunne få nok af den. Den kommer jeg helt sikkert til at lave mange gange igen. Både som dessert, men også som et lag i en lagkage.

Til dekoration af de finde desserter, brugte jeg flødeskum, små hjemmelavet marengskys, lidt skovsyre og godt med guldstøv på.

dsc02583-2

Passionsfrugt og citron saft:

3 passionsfrugter

1 citron

Kom frugtkødet fra passionsfrugterne i en blender. Pres al saften ud af citronen og kom det i blenderen. Blend det rigtig godt , til alle de små kerne fra passionsfrugterne er helt knuste. Tag en finmasket si og pres frugtmassen gennem sien, så al saften kommer med. Mål saften af og tilsæt vand for resten til det rammer 1 dl. Sæt saften til side så den er klar til at blive brugt.

Opskrift på Passionsfromage:

5 blad husblas

3 æg

100 g sukker

1 dl passionsfrugt og citron saft

3 dl piskefløde (til fromagen)

3 dl ymer

1 dl piskefløde (til pynt)

Husblassen ligges i blød i koldt vand i ca. 10 min.

Pisk imens æggene med sukker til det bliver lyst og luftigt (5 – 10 min.)

Vrid husblassen fri for vand og smelt den over vandbad ved svag varme. Rør lidt i den undervejs, så du er sikker på at den smelter helt, og tag den så af varmen.

Hæld passionsfrugt og citron saften i den smeltede husblas sammen med ca. 1 dl af ymeren. Sørg for at massen er helt homogen og der ikke er nogen klumper. Hvis der er klumper eller trevler af husblas, varmes massen forsigtigt op indtil de er smeltet.
(Varm ikke massen mere end højst nødvendigt, da ymer ikke har godt af at blive opvarmet)

Når husblas-massen er helt smeltet og har fået lillefingertemperatur (ca. 32 grader) hældes den i æggemassen under omrøring. Derefter røres resten af ymeren i æggemassen.

Pisk fløden til let skum og vend den i æggemassen.

Fordel Passionfromagen i de ønskede forme, dessertglas eller andet og lad dem køle i mindst 4 timer eller gerne natten over.

Tag fromagen ud fra køl ca. en halv time før de skal spises og anret med flødeskum, marengskys, evt. spiselige blomster osv. lige før servering.

God fornøjelse

Knus

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når der går lidt for meget kage i den...